zaterdag 20 december 2014

Learn to live with it!

Zoals jullie in mijn blog hebben kunnen lezen zijn er ontelbaar veel fobieën. Deze zijn vaak in de kinderjaren al tot stand gekomen en zorgen nu nog steeds voor veel angst. Er zijn verschillende manieren om van een fobie af te komen. Zo kun je in therapie gaan of je kunt je angst overwinnen door voor jezelf een aangename situatie te creëren. En zo zijn er natuurlijk nog meer mogelijkheden om van een fobie af te komen.

Maar wat nu als dit allemaal niet lukt? Je hebt alles geprobeerd, maar je komt niet van je fobie af. Dan is het belangrijk om voor jezelf een manier te vinden om met je fobie om te gaan. Een manier is door in therapie te gaan. En dan niet zo zeer in therapie om van je fobie af te komen, maar in therapie om ermee te leren leven. Deze therapie zal dan ook in het teken staan van jezelf. Zelfvertrouwen en geloven in jezelf zijn kenmerken die ervoor kunnen zorgen dat je beter met je fobie leert omgaan.

Een andere manier zijn kalmeringsmiddelen. Denk hierbij aan antidepressiva, slaapmiddelen enzovoorts. Dit is natuurlijk alleen van toepassing wanneer er echt geen andere uitweg is. Medicijnen kunnen je namelijk niet helpen om van je fobie af te komen. Ze kunnen je alleen helpen om ervoor te zorgen dat je beter in je vel zit.

Learn to live with it!


Liefs, Hilde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten