donderdag 15 januari 2015

Levenslang met dwang

Naast ‘Geef mij nu je angst’ is er in april 2014 ook een ander tv programma begonnen op RTL5, namelijk: levenslang met dwang. Dit programma werd gepresenteerd door (hottie) Jan Kooijman.
In het programma wordt een groep van zeven mensen geconfronteerd met zichzelf. Al deze mensen lijden aan een dwangstoornis. Onder begeleiding van een aantal experts gaan zij de moedige strijd aan om van hun obsessieve dwang af te komen. De deelnemers moeten verschillende oefeningen en opdrachten uitvoeren. De rol van Jan Kooijman is om de groep te ondersteunen en verslag te doen van de ontwikkelingen bij de deelnemers.



De deelnemers zijn doodgewone mensen die ergens in hun leven slachtoffer zij geworden van hun eigen dwang. Ze hebben nu een punt bereikt waarop ze zelf beseffen dat het heel heftig en onbegrijpelijk is wat zij doen en daarom willen ze er graag vanaf komen.

Het leuke aan dit programma is dat de deelnemers een flinke dosis humor en zelfspot mee nemen op reis. Ze treden daarbij uit hun comfort zone en maken grote stappen op weg naar een nieuw leven met minder dwang.

Marieke
Een van de deelnemers is Marieke. Bij haar moet alles symmetrisch gaan. Wanneer ze met haar linker hand iets doet, moet ze precies hetzelfde met haar rechterhand ook doen. Anders voelt het voor haar niet goed, niet afgemaakt. Bekijk hier een filmpje van Marieke en haar therapeut. Samen bespreken ze haar dwang.


Ben jij benieuwd hoe het met Marieke en de andere deelnemers is afgelopen? Bekijk hier alle afleveringen van ‘Levenslang met dwang’.

Liefs, Hilde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten