maandag 19 januari 2015

De angsttest

Om een beter beeld te krijgen van jouw fobie staat hieronder de zogenoemde ‘Angsttest’. Het gaat hier om 10 vragen die zo realistisch mogelijk in gevuld moeten worden. Deze test geeft geen diagnose, want daarvoor moet je nog altijd bij de huisarts zijn. Deze test kan alleen helpen om je gevoelens beter bespreekbaar te maken.


Deze test wordt over de hele wereld gebruikt om psychische problemen in beeld te brengen. Ze hebben vooral betrekking op angstklachten. Geef aan in welke mate je de afgelopen week werd gehinderd door de volgende angstsymptomen.




Bij een score van 22 punten of meer (mannen) of 27 punten (vrouwen) is het belangrijk meer aandacht te geven aan je klacht. Ga eerst eens kijken of deze angst alleen deze week zo hevig was of dat het ook geldt voor andere weken. Kijk daarna eens of je je zorgen maakt om de komende weken. Zo ja, dan is het misschien een idee om met een hulpverlener te praten.

Bij minder dan 22 punten (mannen) of 27 punten (vrouwen) is er geen reden voor bezorgdheid. Wanneer je dicht tegen de maximale score aanzit, kun je wel even kritisch kijken naar de reden hiervoor. Dit zou eventueel ook in samenwerking met een hulpverlener kunnen. Ook hier is het van belang om te kijken of deze score alleen voor deze week geldt of ook voor andere weken en of je je zorgen maakt over de komende weken.


Liefs, Hilde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten